Tshirt.se använder sig av cookies för många av sina funktioner. Genom att fortsätta på sidan godkänner du detta. - Läs mer - Jag godkänner

KVALITÈER

Klädesplagg kan bestå av flera material och i olika sammansättningar. Varje material har unika egenskaper och kombinerar man dessa fås plagg med olika egenskaper/ kvalitéer. Vi har gjort en enkel sammanställning på de vanligaste kvalitéerna och dess egenskaper.

100% Bomull
Kläder med 100% bomull är våra favoriter att jobba med. Plagg med enbart bomull ger allt som oftast bäst resultat på trycken. Det kan skilja en del mellan bomullskvalitéerna på olika märken och producenter. I regel är det så att ju högre kvalité du vill ha ju högre är oftast produktpriset.

50/50
50% Bomull & 50% Polyester, eller liknande blandningar, hittar man oftas i t.ex hoods, ziphoods och sweats. För att trycka på plagg med polyester i krävs en "blockerare" i färgen som gör att plaggfärgen inte blöder och vandrar upp i ett tryck. Blöder plaggfärgen upp i trycket kan man uppleva att t.ex vit tryckfärg upplevs något rosa på en röd sweat.

Tri-Blend
Tri-Blend är ofta 50% Polyester, 25% Bomull & 25% Viskos eller liknande. Denna blandningen gör tshirten väldigt mjuk och skön. Perfekt tröja för Crossfiten och snyggt om man adderar ett något trashat vintageprint på.

Övrigt
Det finns många andra tyger och blandningar såklart. Viskos, modal, spandex m.m.. Vi har rätt bra koll på de flesta tyger och vi provtrycker alltid på material som vi är osäkra på hur de beter sig. Kontakta oss gärna om du har några frågor om material.