Tshirt.se använder sig av cookies för många av sina funktioner. Genom att fortsätta på sidan godkänner du detta. - Läs mer - Jag godkänner

TRYCKFILSGUIDE

Lär dig hur du gör din bild redo för att skickas in för tryck. Läs om hur du går tillväga med filformat, pantone, typsnitt och tryckstorlekar. Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss!

FILFORMAT

Vi kan ta emot tryckfiler i de flesta filformat, dock föredrar vi att filerna är i vektoriserad EPS i de fall trycken är i solida färger. Är filerna rasterbaserade i Adobe Photoshop® är det bra om upplösningen är på 300 dpi och 1:1 storlek.

Lägg inte ihop eventuella lager utan behåll dem separerade i filen och då som PSD fil. Vid rena foton och bilder kan det i vissa fall fungera i jpg format. Vill du trycka CMYK så behöver filen inte vara i olika lager utan då enklast som jpg eller tif.

Vid tyngre filer kan de skickas via Wetransfer

Filformat PDF, AI, EPS, PSD, TIF, JPG

 

TRYCKSTORLEK

Vi kan trycka maximalt 38 x 50 cm på i stort sett hela fronten/ryggen på ett plagg. På tygkassar är maxmåttet 26 x 28 cm. Tryck nära sömmar etc kan bli svåra att få till bra . Vissa plagg utan sidsöm kan tryckas i midjan runt plagget.

Illustration av maximal tryckyta på t-shirt och tygkasse

 

PANTONE

Vid tryck på textila material är det svårt att få till exakt färgåtervinning eftersom många faktorer spelar in slutresultatet, som t.ex plaggfärg och utförande av tryck. Att ange dina tryckfärger i Pantone® är en bra riktlinje. I Adobe Illustrator® och Photoshop® sätter du enkelt färginfo, använd då färgbibliotek Pantone® Solid Coated och dekorfärger.

Vissa specialfärger går även att addera som t.ex guld & silver. Via denna sida kan du enkelt få en överblick över de vanligaste Pantone-färgerna. Tänk dock på att färgerna endast ska ses om en fingervisning. Exakt kulör går inte att garantera på bildskärmar. För exakta kulörer kan man istället köpa en Pantone® färgkarta.

Utfälld Pantone färgkarta

 

TYPSNITT

För att underlätta och undvika fel i filerna så spara alla typsnitt i filen som banor. Nedan ser du hur du gör det i Illustrator. Om inte du kan ändra till banor så kan du maila oss typsnittet men detta är inget vi rekommenderar.

Spara typsnitt i banor i illustrator genom att sapa textkonturer